Wat heb ik nodig aan IR warmte?

Van alle infrarood warmtepanelen wordt het elektrisch vermogen opgegeven in Watts. Daarnaast kijken we naar de inhoud van de ruimte die ze kunnen (of moeten kunnen) verwarmen en naar de oppervlakte (in verband met een geleidelijke en goede spreiding van de warmte). En of het gaat om “hoofdverwarming” of “bijverwarming”.

Om een ruimte als geheel goed te kunnen verwarmen, is er een bepaald benodigd verwarmend vermogen nodig. Voor goed geïsoleerde ruimtes rekenen we doorgaans met 40-50 Watt per m³ inhoud. Voor badkamers, die doorgaans met veel keramisch materiaal zijn uitgevoerd (die de warmte minder goed opnemen), geldt al snel dat we met 50-60 Watt per m³ rekenen. Als de isolatie van mindere kwaliteit is, kunnen de waarden snel oplopen, soms naar wel 80 Watt per m³.

Daarbij is voor het bepalen van de benodigde capaciteit (verwarmend vermogen) ook het aantal te installeren panelen (voor een goede spreiding in de ruimte) van belang. Het plaatsen van meerdere panelen met minder vermogen is vaak effectiever dan het plaatsten van een enkel paneel met veel vermogen.

Neem voor gericht advies (vrijblijvend) contact met ons op. Wij kijken graag met u mee aan de hand van een tekening, schets en/of foto’s.

WarmtepanelenNederland heeft fors de prijzen van de SUNJOY infrarood panelen verlaagd!

De afgelopen maanden is er bij WarmtepanelenNederland en onze leverancier achter de schermen hard gewerkt aan de relatie met de producent van de Sunjoy infrarood panelen.

Sinds eind 2017 is de overeenkomst tussen de Koreaanse producent en de voormalige Europese importeur in Roemenië beëindigd, waardoor onze leverancier nu zelf direct met Sunjoy zaken doet. En dat vertaalt zich in een aanmerkelijk gunstiger inkoopniveau. Dát voordeel laten we graag voortvloeien naar onze klanten. Hierdoor zijn deze top infrarood panelen nog bereikbaarder voor iedereen!

Kenmerken:

  • De meest intense warmteopbrengst (oppervlakte temperaturen tot wel 130 °C!)
  • Lichtgewicht panelen
  • Geïsoleerd aan de achterzijde dus nauwelijks warmteontwikkeling
  • Desgewenst volledig vlak tegen plafond (of wand) te monteren (dus geen tussenruimte)
  • TÜV gekeurd en CE gecertificeerd
  • IP55 classificatie, dus waterbestendig (zeer geschikt voor badkamers)
  • 7 jaar garantie

Absolute TOP kwaliteit!

Sunjoy

Sunjoy heeft een Engelstalig promo film ter beschikking. Hierin komen alle facetten van de SunJoy warmtepaneel aan bod. Uitleg over wat is IR warmte, wat is de zilver Nano techniek enz.