Design warmtepanelen

Design infrarood warmtepanelen

De Design panelen zijn infrarood warmtepanelen ZONDER RAND met een strakke afwerking met daarop een fotoprint. Hierdoor wordt functionaliteit (het geven van aangename warmte) gecombineerd met een fraaie look. Design panelen zijn bedoeld om aan de wand te hangen, waarbij het nauwelijks opvalt dat het een warmtepaneel is.

Onze Design panelen zijn leverbaar met de meest voorkomende denkbare afbeeldingen die òf uit een zogenaamd stockfoto bestand komen, òf door u zelf worden aangeleverd. Let u er wel op dat eventueel zelf aangeleverde foto's minimaal een resolutie moeten hebben van 300 dpi.

Daarbij zijn de Design panelen leverbaar in 4 verschillende maten en capaciteiten. Voor wat betreft de maten: met name de afmetingen van de D-55 (60 x 90 x 3 cm) zal met zich mee brengen dat de foto moet worden bijgesneden om goed passend te worden. Vooraf wordt door ons altijd goedkeuring aan u gevraagd aan de hand van een proefafdruk. 

(Voor deze design foto warmtepanelen hanteren wij een langere levertijd)

GRATIS VERZENDING BINNEN NEDERLAND EN BELGIË

 
 
 
 
Wat heb ik nodig aan IR warmte?

Van alle infrarood warmtepanelen wordt het elektrisch vermogen opgegeven in Watts. Daarnaast kijken we naar de inhoud van de ruimte die ze kunnen (of moeten kunnen) verwarmen en naar de oppervlakte (in verband met een geleidelijke en goede spreiding van de warmte). En of het gaat om "hoofdverwarming" of "bijverwarming".

Om een ruimte als geheel goed te kunnen verwarmen, is er een bepaald benodigd verwarmend vermogen nodig. Voor goed geïsoleerde ruimtes rekenen we doorgaans met 40-50 Watt per m³ inhoud. Voor badkamers, die doorgaans met veel keramisch materiaal zijn uitgevoerd (die de warmte minder goed opnemen), geldt al snel dat we met 50-60 Watt per m³ rekenen. Als de isolatie van mindere kwaliteit is, kunnen de waarden snel oplopen, soms naar wel 80 Watt per m³. 

Daarbij is voor het bepalen van de benodigde capaciteit (verwarmend vermogen) ook het aantal te installeren panelen (voor een goede spreiding in de ruimte) van belang. Het plaatsen van meerdere panelen met minder vermogen is vaak effectiever dan het plaatsten van een enkel paneel met veel vermogen.

Neem voor gericht advies (vrijblijvend) contact met ons op. Wij kijken graag met u mee aan de hand van een tekening, schets en/of foto's.