Fusion Glass infarood panelen zijn van glas. De kleur van het glas is zwart, wit of spiegel. Deze panelen hebben een verhoogde decoratieve en functionele waarde en kunnen overal in huis, kantoor of winkel worden toegepast.

Goed om te weten is dat de zogenaamde opwarmtijd bij glazen infrarood panelen altijd langer is dan bij "gewone" infrarood panelen. Afhankelijk van het vermogen (aantal Watts) en de afmeting, kan de opwarmtijd van glazen panelen, tot de maximale temperatuur bereikt is, oplopen tot 15 à 20 minuten. 

Fusion Glass,  glazen infrarood warmtepanelen kunnen zowel aan de wand als aan het plafond opgehangen worden.

Nu gratis verzending binnen Nederland en België.

 
 
 
 
 
Spiegel
 
Spiegel
Wat heb ik nodig aan IR warmte?

Van alle infrarood warmtepanelen wordt het elektrisch vermogen opgegeven in Watts. Daarnaast kijken we naar de inhoud van de ruimte die ze kunnen (of moeten kunnen) verwarmen en naar de oppervlakte (in verband met een geleidelijke en goede spreiding van de warmte). En of het gaat om "hoofdverwarming" of "bijverwarming".

Om een ruimte als geheel goed te kunnen verwarmen, is er een bepaald benodigd verwarmend vermogen nodig. Voor goed geïsoleerde ruimtes rekenen we doorgaans met 40-50 Watt per m³ inhoud. Voor badkamers, die doorgaans met veel keramisch materiaal zijn uitgevoerd (die de warmte minder goed opnemen), geldt al snel dat we met 50-60 Watt per m³ rekenen. Als de isolatie van mindere kwaliteit is, kunnen de waarden snel oplopen, soms naar wel 80 Watt per m³. 

Daarbij is voor het bepalen van de benodigde capaciteit (verwarmend vermogen) ook het aantal te installeren panelen (voor een goede spreiding in de ruimte) van belang. Het plaatsen van meerdere panelen met minder vermogen is vaak effectiever dan het plaatsten van een enkel paneel met veel vermogen.

Neem voor gericht advies (vrijblijvend) contact met ons op. Wij kijken graag met u mee aan de hand van een tekening, schets en/of foto's.