Informatie IR panelen

Infraroodstraling in het algemeen.

Informatie IR panelen kunt u hier vinden. Allereerst willen we u laten weten dat infraroodstraling zorgt voor een aangename warmte en volkomen veilig is. In sommige gevallen wordt deze warmte zelfs gebruikt voor medische doeleinden. De infrarood warmtepanelen genereren lange golf stralingen die warmte afgeven. In tegenstelling tot korte golf infrarood stralers die een oranje-geel licht afgeven. (denk aan de welbekende terras heaters zoals de Sunpower terrasheater)

Warmtepanelen worden doorgaans binnenshuis toegepast. De warmtepanelen in onze webshop worden op verschillende plaatsen toegepast. Bijvoorbeeld in gebouwen zoals woningen,  restaurants, sportcentra, zwembaden. Ook zijn de panelen zeer geschikt voor badkamers en (terras) overkappingen.

Gezondheid

Er is inmiddels veel onderzoek gedaan naar de effecten van infrarood panelen op de gezondheid. Daaruit blijkt dat infrarood warmtepanelen geen gevaren vormen. Ze creëren juist een gezonde en comfortabele warmte…

Hoe werkt het verwarmen met onze infrarood warmtepanelen?

De warmtepanelen worden aan het plafond of de wand opgehangen. De warmtepanelen werken niet als een conventionele radiator die de lucht in de ruimte circuleert en verwarmt. Daarentegen geeft het warmtepaneel middels infraroodstraling warmte af. Deze straalt alle objecten aan die zich binnen het bereik van de straling begeven. Alle aangestraalde objecten, zoals wanden, vloeren, plafonds, meubels, etc. warmen hierdoor op. Vervolgens staan ze op hun beurt weer warmte af aan de omgevingslucht. Met infrarood warmtepanelen wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd. Daardoor is er nauwelijks verschil in temperatuur tussen vloer en plafond.

De lange golf infrarood stralen (FIR) zijn ongevaarlijk voor mens en dier. Onderzoek heeft bewezen dat de infraroodstralen zelfs goed zijn voor de mens. Doordat deze straling de doorbloeding van het lichaam verbetert. De Zilver Nano technologie van bijvoorbeeld de Sunjoy en Sun Power  hebben bovendien een anti-bacterieel effect, waardoor mijten en bacteriën worden gedood.

Wat heb ik nodig aan IR warmte?

Informatie IR panelen met betrekking tot de benodigde warmte, kunt u ook bij ons vinden.

Van alle infrarood warmtepanelen wordt het elektrisch vermogen opgegeven in Watts. In de eerste plaats kijken we naar de inhoud van de ruimte die ze kunnen verwarmen en in de tweede plaats naar de oppervlakte (in verband met een geleidelijke en goede spreiding van de warmte). Daarnaast kijken we of het gaat om “hoofdverwarming” of “bijverwarming”.

Om een ruimte als geheel goed te kunnen verwarmen, is er een bepaald benodigd verwarmend vermogen nodig. Voor goed geïsoleerde ruimtes rekenen we doorgaans met 40-50 Watt per m³ inhoud. Voor badkamers, die doorgaans met veel keramisch materiaal zijn uitgevoerd (die de warmte minder goed opnemen), geldt al snel dat we met 50-60 Watt per m³ rekenen. Als de isolatie van mindere kwaliteit is, kunnen de waarden snel oplopen, soms naar wel 80 Watt per m³.

Daarnaast is voor het bepalen van de benodigde capaciteit, ook het aantal te installeren panelen  van belang. Dit namelijk om een goede spreiding in de ruimte te creëren. Het plaatsen van meerdere panelen met minder vermogen is soms effectiever dan het plaatsten van een enkel paneel met veel vermogen.  Neem voor gericht advies (vrijblijvend) contact met ons op. Wij kijken graag met u mee aan de hand van een tekening, schets en/of foto’s.